Waar Bitcoins kopen?

Wil je Bitcoins kopen, maar zie je zelf niet de mogelijkheid om te minen, dan kan je de BTC altijd kopen bij Axiras. We leggen je hier graag uit hoe je dat doet.

Waar Bitcoins kopen

Punt 1. Je aanmelden bij Axiras

Wat je eerst moet doen, is je aanmelden bij Axiras en een account aanmaken op onze website. Axiras is een veilig platform om je Bitcoins te bewaren.

Verder kun je hier kennismaken met beveiligde methodes om te betalen in de reguliere valuta van je land. In België en in de rest van de EU is dit natuurlijk de euro.

Deze munt kun je hier omwisselen in BTC. Natuurlijk kun je hier ook Bitcoin aanbieden en deze inruilen voor euro.

Punt 2: maak een wallet aan

Het eerste wat je moet doen, is een wallet aanmaken. Je hebt deze virtuele portemonnee immers nodig vooraleer je begint met Bitcoin. Hoe je de virtuele munt aankoopt, is in dit geval van geen enkel belang.

Je kunt kiezen tussen verschillende soorten van wallets. Je kunt hiervoor een online wallet gebruiken dat op zich al een onderdeel is van een wisselplatform. Je kunt ook naar een onafhankelijke aanbieder gaan. Verder bestaan er ook nog desktop wallets, mobiele wallets en offline wallets.

Hierbij moet je denken aan een vorm van hardware die wat weg heeft van een kaartlezer voor je computer of voor online bankieren. Als je wilt, kun je zelfs helemaal offline gaan door te kiezen voor een stuk papier. Dit laatste noemen we trouwens de paper wallet.

We hebben nu een aantal varianten van deze virtuele portemonnees opgenoemd. We houden het hier bij de grote lijnen. Ieder van deze soorten wallets kom je tegen in verschillende merken en zijn verkrijgbaar bij diverse online diensten. Je doet er goed aan om je hierin sterk te verdiepen vooraleer je een definitieve keuze maakt. Er hangt veel af van de keuze van de beste wallet. Natuurlijk kies je een wallet die het best bij je past, maar de veiligheid komt hierbij altijd op de eerste plaats.

Het is best mogelijk dat wanneer je op zoek gaat naar informatie dat je dan nog meer soorten van wallets tegenkomt dan die we hier hebben opgenoemd. Soms zul je goede tips krijgen en andere keren zul je nog wat moeten uitzoeken. Het internet is daarvoor het best geschikt. Er gaat wel wat tijd insteken, maar het loont de moeite.

Het voornaamste waar je op moet letten is dat je je sleutels van je wallet altijd op een veilige plaats bewaard. Het gaat maar over een reeks karakters, maar dan wel heel erg belangrijke. Als je ze kwijtraakt, kun je meteen ook niet langer bij je Bitcoins.

Punt 3: in Bitcoin handelen met de hulp van Axiras.

Bitcoin aankopen, doe je door op ons platform een aantal BTC aan te schaffen. Dit doe je door een bestelling te plaatsen. Wij zorgen ervoor dat deze bestelling wordt behandeld en zullen de bestelde Bitcoins in je wallet storten. Je kunt ook Bitcoins verkopen bij Axiras. Het proces dat je hierbij moet doorlopen is gelijkaardig aan het plaatsen van een bestelling. Alleen gaat het verkeer nu de andere richting uit. Zoals je elders in onze kennisbank kunt lezen, is de prijs van de Bitcoin erg veranderlijk. Dat is de reden waarom wij altijd de recentste wisselkoers gebruiken. Enkel zo krijg je de juiste prijs!

Punt 4: gekochte Bitcoins in je wallet bewaren.

Voorzichtig beginnen is hier de boodschap. Je eerste aankoop zal bescheiden zijn. Die aankoop is echter belangrijk. Zo krijg je Bitcoin die in je automatische account op ons platform wordt bewaard. Daarna doe je er goed aan om dit geld over te maken op het adres van de Bitcoinwallet die je voordien al hebt aangemaakt. Dit deed je op een exchange. Hoe er rekening mee dat zulke wisselkantoren hiervoor een vergoeding vragen. Dit is zeker het geval wanneer je een bedrag uit je wallet wilt versturen.

Belangrijk om weten: Bitcointransacties gebeuren niet met de regelmaat van de klok. Dit is echt een verschil met andere wisselkoersen. Je moet weten dat wanneer je Bitcoin koopt, dit een transactie is. Deze transactie wordt genoteerd in de blockchain en moet daarna bevestigd worden. Precies over dat bevestigen gaat heel wat tijd overheen. Het is vaak druk en dan duurt het nog wat langer. Dit geldt zeker tijdens de werkuren. Je moet hiervoor zeker met twee uur rekening houden. Soms duurt het nog langer. Wat je vooral niet moet doen, is direct naar je account gaan en in paniek schieten. Zo loop je het risico dat je denkt dat de transactie niet doorgaat, terwijl dit wel het geval is.

Punt 5: Bitcoin gebruiken of bewaren voor later

Je kunt natuurlijk tot later wachten om je Bitcoin te verkopen en zo heel wat winst maken. Wat je ook kunt doen, is er direct iets mee kopen. Het maakt niet veel uit wat je met de BTC doet. Wat wel telt, is dat je het op het juiste moment doet. Daarbij moet je als het ware altijd paraat staan.

De pieken en dalen in de waarde van de Bitcoin zijn zo significant dat je alles vooraf goed moet plannen. Zo is het nodig om ook een verkopersaccount op te zetten, zo kun je snel verkopen als het nodig is.

Je moet weten wat je ermee wilt kopen voor je eraan begint. De dag zal komen dat je snel moet verkopen om winst te maken. Het laatste wat je dan wil is in paniek slaan terwijl iedereen hetzelfde wil doen als jij. Wie het hoofd koel houdt, maakt de meeste kans.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,4/10

★★★★★

Op basis van 285 beoordelingen

> Geef ons een beoordeling

Mijn account